Quote

Chantal Harwig

Tel: 06-17761623

Mail: info@eigenwens.nl

 

Member of Kinder Coach Gilde

 

Member of Adiona

Voor professionals

coachee Licentieworkshop COACHEE & overprikkeling

Een methode voor kindercoaching bestaat niet, want een methode is een vaste manier van handelen. En ieder kind is uniek, iedere situatie is anders en elke coaching gaat ook weer op een geheel eigen wijze. Daarom kun je nooit een vaste manier van handelen voorschrijven bij kindercoaching.
Toch is het prettig wanneer je voor het coachen een richtlijn hebt, een houvast, waardoor je zeker weet dat je bepaalde stappen niet overslaat.
COACHEE! is zo’n houvast. Een unieke wegwijzer die jou en je cliënt, je coachee, zal helpen om weer een stapje verder te kunnen.

Concrete en praktische werkwijze voor iedereen die op coachende wijze met kinderen werkt.
Ontwikkeld in de kindercoach-, opleidings- en onderwijspraktijk.
Afgestemd op de zorgvraag van het kind, de ouders en de begeleider.
Combinatie van diverse werkvormen.
Hoofd, hart en handen worden aangesproken.
Effectief Hulpmiddel om het ontstane probleem naar de oplossende fase te begeleiden.
Eigen kwaliteiten van talenten van zowel het kind, als de ouders en de begeleider staan voorop.

Kindercoachmethode COACHEE!® is een product van het KinderCoachKasteel en ontwikkeld door Jeannette Bakker

WORKSHOP Tijdens deze workshop krijg je alle informatie die je over COACHEE wilt weten. Ik geef tips tav een aantal specifieke opdrachten en je gaat zelf ervaren hoe COACHEE werkt. Ook vertel ik je een stuk theorie, die vooral gericht zal zijn op mijn specialisatie 'Help! Mijn hoofd zit vol!', overprikkeling en stress bij kinderen.

WANNEER EN WAAR? Zie de agenda voor alle geplande data. De workshops worden gegeven in de praktijk van Eigenwens in Vriezenveen, maar ook op locatie. Een andere datum kan in overleg altijd gepland worden, mits we een groep van ten minste 6 deelnemers bij elkaar kunnen krijgen.

INVESTERING Deze workshop kost € 125,00 exlusief 21% BTW, inclusief koffie/ thee, lekkers en lunch.
Het spel is bij deze workshop niet inbegrepen.
De prijs voor het spel is € 85 exclusief 21% btw. De uitbreidingsset voor 12-18 jarigen kost € 10.
Het spel en de puberset zijn bij aanmelding mee te bestellen. Het ligt dan bij de workshop voor je klaar.

Voor een workshop op locatie kun je een offerte aanvragen.

NIET ALLEEN VOOR DE KINDERCOACH Werk jij als kindercoach, kindertherapeut, leerkracht, Intern Begeleider of op een andere manier met kinderen en ben je op zoek naar een concrete, praktische tool met verschillende werkvormen waarmee je snel zicht krijgt op wat er daadwerkelijk speelt? Dan is het COACHEE!-spel vast iets voor jou!

WAT ANDEREN ZEGGEN "Ik heb Chantal tijdens de workshop Coachee! leren kennen als een inspirerende, wijze en liefdevolle vrouw. Iemand die mij wist te raken met haar persoonlijke verhaal, de tips en trucs die ze meegaf en de manier waarop ze mij het spel Coachee! liet ervaren. Een aanrader voor iedere professional."
"Vandaag heb ik de licentie workshop van Coachee gehad. Chantal, wat ben je een prachtig mens. Ik heb deze dag ervaren als heel bijzonder, interessant en leerzaam. Je hebt alles heel mooi uitgelegd en verwoord. Ik vond het heel boeiend en heb in deze dag al best veel geleerd. Ontzettend bedankt voor deze dag met mooie momenten."


Aangenaam kennismaken Aangenaam Kennismaken

Aangenaam Kennismaken is het eerste spel wat ingezet kan worden bij het intake- of coachgesprek met ouders.
Het zet de ouder aan het nadenken over zichzelf, de situatie of de zorg en de wensen of verlangens voor het kind.
Daarbij krijgt de ouder ook meteen een beeld van de manier van werken van de kindercoach.
Aangenaam Kennismaken is een prachtige werkvorm, ontwikkeld door docent/trainer/kindercoach Jeannette Bakker. Zij ontwikkelde ook het succesvolle kindercoachspel COACHEE en heeft haar eigen opleidingscentrum voor kindercoaches (www.magievankindercoaching.nl)

WORKSHOP Het coachen van kinderen vraagt van de kindercoach iets anders dan het begeleiden van de ouder(s). Daarom bieden we een workshop aan van ...een dag waarin het coachen van ouders centraal staat. Natuurlijk met behulp van het spel 'Aangenaam kennismaken'. Tijdens deze workshop leer je omgaan met weerstanden bij ouders en krijg je handvatten en inzichten in het coachen van ouders.

WANNEER EN WAAR? Zie de agenda voor alle geplande data. De workshops worden gegeven in de praktijk van Eigenwens in Vriezenveen, maar ook op locatie. Een andere datum kan in overleg altijd gepland worden, mits we een groep van ten minste 6 deelnemers bij elkaar kunnen krijgen.

INVESTERING Deze workshop kost € 75,00 exlusief 21% BTW, inclusief koffie/ thee, lekkers en lunch.
Het spel is bij deze workshop niet inbegrepen.
De prijs voor het spel is € 39,95 exclusief 21% btw en eventuele verzendkosten (€ 6,95). Het spel is bij aanmelding mee te bestellen. Het ligt dan bij de workshop voor je klaar.

Voor een workshop op locatie kun je een offerte opvragen.

NIET ALLEEN VOOR DE KINDERCOACH 'Aangenaam Kennismaken' is een praktische tool voor de kindercoach, maar ook te gebruiken door bijvoorbeeld de Intern Begeleider op school. Hij kan de leerkracht met deze tool ondersteunen, als hij een zorgvraag over een leerling heeft. Een leerkracht kan het spel zelfs inzetten om zelf na te denken over zijn gedrag, de leerling, zijn zorgen en wensen.
Dit geldt natuurlijk ook voor gastouder en gastouderbureau's.
Je kunt met het spel ook ouder-thema-avonden organiseren. Het spel kun je namelijk met meerdere personen tegelijk spelen. Daarbij is Aangenaam Kennismaken in te zetten bij intervisie en supervisie.
De mogelijkheden zijn enorm!

WAT ANDEREN ZEGGEN... "Chantal geeft een hele fijne workshop om het spel 'Aangenaam kennismaken' van Jeanette Bakker te leren kennen. Door praktisch aan de slag te gaan met het spel, oriënterend op jezelf als coach, leerkracht of jouw praktijk heb ik zelf kunnen ervaren wat de magie van dit spel doet."
"Een workshop in balans en met veel kleine cadeautjes voor mij als deelnemer."


WORKSHOPWEEKEND OP LOCATIE
Heb jij zin in een weekend leren, kennismaken met twee mooie tools, ontdekken, gezelligheid en veel inspiratie? Ik geef regelmatig workshopweekenden op locatie.

WORKSHOP op zaterdag 'Aangenaam Kennismaken'
Het coachen van kinderen vraagt van de kindercoach iets anders dan het begeleiden van de ouder(s). Daarom bieden we een workshop aan van een dag waarin het coachen van ouders centraal staat. Natuurlijk met behulp van het spel 'Aangenaam kennismaken'. Tijdens deze workshop leer je omgaan met weerstanden bij ouders en krijg je handvatten en inzichten in het coachen van ouders.

NIET ALLEEN VOOR DE KINDERCOACH
'Aangenaam Kennismaken' is een praktische tool voor de kindercoach, maar ook te gebruiken door bijvoorbeeld de Intern Begeleider op school. Hij kan de leerkracht met deze tool ondersteunen, als hij een zorgvraag over een leerling heeft. Een leerkracht kan het spel zelfs inzetten om zelf na te denken over zijn gedrag, de leerling, zijn zorgen en wensen. Dit geldt natuurlijk ook voor gastouder (onthaalmoeders) en gastouderbureau's. Je kunt met het spel ook ouder-thema-avonden organiseren. Het spel kun je namelijk met meerdere personen tegelijk spelen. Daarbij is Aangenaam Kennismaken in te zetten bij intervisie en supervisie. De mogelijkheden zijn enorm!

WORKSHOP op zondag 'Coachee & overprikkeling'
Werk jij op een coachende manier met kinderen en ben je op zoek naar een concrete, praktische tool, met verschillende werkvormen, waarmee je snel zicht krijgt op wat er daadwerkelijk speelt? Dan is het COACHEE!-spel vast iets voor jou! Tijdens deze workshop krijg je alle informatie die je over COACHEE wilt weten. Ik geef tips tav een aantal specifieke opdrachten en je gaat zelf ervaren hoe COACHEE werkt. Ook vertel ik je een stuk theorie, die vooral gericht zal zijn op mijn specialisatie 'Help! Mijn hoofd zit vol!', over overprikkeling en stress bij kinderen.

TARIEVEN
Aangenaam Kennismaken van 10 - 16 uur € 85 excl 21% BTW
Het bijbehorende spel kost € 39,95 excl 21% BTW
Licentieworkshop COACHEE van 10 - 16 uur € 125 excl 21% BTW
Het spel is € 85 euro excl 21% BTW De puberset kun je er bij bestellen voor € 10 excl 21% BTW

Ik neem, indien tijdig doorgegeven ivm bestellen, dit weekend de spellen uiteraard mee naar de workshops.

LOCATIE
De locatie dient door (één van) de deelnemers zelf geregeld te worden.

DE LUNCH
De lunch regelen we met elkaar. Iedereen neemt iets mee, zodat we met elkaar een fijne lunch op tafel kunnen zetten. Zodra de deelnemers bekend zijn maken we hier afspraken over.

AANMELDING
Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info@eigenwens.nl De workshops gaan door bij voldoende aanmeldingen.

WAT ANDEREN ZEGGEN
"Dit zijn topworkshops met twee práchtige tools! Ik kan oprecht zeggen dat ik me énorm geamuseerd heb tijdens die dagen (naast netwerken, persoonlijk inzicht en veel bijleren natuurlijk) Chantal brengt het bovendien op een heel aangename manier. Bij haar groei en bloei je ook als mens en coach/begeleider tijdens die dagen. Hele grote aanrader dus!"

"Een weekend lang workshops volgen bij jou? Dat is een onderdompeling in al jouw enthousiasme. Aan alles merk je dat je dit doet met hart en ziel. Het ligt je allemaal heel nauw aan het hart. Je straalt jouw liefde uit en je zet het ook over op andere! Bedankt voor dit leerrijke, inspirerende, grappige en super workshopweekend! Ik hoop dat we elkaar nog eens mogen ontmoeten."

Ik hoop jullie te ontmoeten!

GEPLANDE DATA 10 en 11 december 2016, Antwerpen - België

Voor meer informatie/vragen of aanmelding: info@eigenwens.nl